Filé de porc în crustă de legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 chifle • 4 linguri verdețuri tocate (cimbru, rozmarin, maghiran, salvie)
• 40 g parmezan ras • 1 lingură ulei de măsline • 2 ouă
• sare, piper • 600 g filé de porc
• 100 ml ulei de floarea-soarelui • pesmet

Se fărâmițează pâinea și se amestecă împreună cu ve­rdea­ța, parmezanul și uleiul de măsline. În altă farfurie se bat ouăle cu sare și piper.
Carnea se taie felii groase de cca 1,5 cm, care se sărează și se piperează. Se tăvălesc mai întâi prin ouă bătute, apoi prin pesmet.
Șnițelele se pun la prăjit în ulei încins; se prăjesc la foc mijlociu cca 2 min. Se servesc cu felii de lămâie și pâine proaspătă.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*