Filé de porc cu ceapă verde caramelizată

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 6 porții
• 500 g filé de porc
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță suc de lămâie
•1/2 linguriță fulgi de ardei iute
• 16 cepe verzi
• 3 linguri unt
• 2 linguri oțet de vin alb
• 2 linguri zahăr
• piper, sare

Se spală carnea, se șterge și se taie felii, care se bat ușor cu bătătorul de șnițele.
Se amestecă 2 linguri ulei cu 1 lingură suc de lămâie și ardei iute; cu acest amestec se unge carnea pe ambele fețe. Se așa­ză într-un castron și se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore. Între timp se spală și se curăță ceapa verde.
Într-o tigaie adâncă se topesc 2 linguri de unt; se așază înăuntru ceapa și se prăjește puțin pe fiecare parte. Se toarnă oțetul și se presară zahăr; se amestecă atent și se lasă să se înăbușe la foc moale 7-9 minute, până ce zahărul începe să se caramelizeze. Se adaugă sare, puțin piper și se păstrează la cald.
Într-o altă tigaie se topește restul de unt și se prăjește carnea la foc iute 2-3 min. pe fiecare parte. Se sărează, se piperea­ză și se servește pe farfurii pre­încălzite, lângă ceapa verde.
Preparare: 30 min.
La marinat: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*