Filé de pește pe pat de legume

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto:  F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg cartofi
• 4 ouă fierte tari • 200 g ciuperci din conservă
• 3 linguri ulei • 700 g fileuri de cod congelate • 150 ml lapte
• 1 ou • 100 g cașcaval ras • pătrunjel tocat
• piper măcinat • sare

Se fierb cartofii în coajă, apoi se decojesc și se taie felii, la fel ca ouăle fierte tari. Se încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei și se prăjesc ciupercile. Se lasă să se decongeleze fileurile de cod, se spală, se șterg și se taie bucățele.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei și se tapetează cu felii de cartofi și de ou, alternând cu bucăți de pește și ciuperci. Se bate oul cu lapte și se adaugă cașcaval ras, sare și piper. Se toarnă amestecul în formă și se coace cca 35 min.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*