Filé de pește împletit

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un fel principal aspectuos pe bază de pește

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 fileuri de pește fără piele (păstrăv, șalău sau pangasius)
• sare, piper • 1 ceapă • 1 lingură unt • coaja rasă de la 1 portocală •2 linguri mărar tocat • 100 ml vin alb • 300 ml supă de legume • 200 g morcovi

1 Fileurile de peşte se taie de 2 ori de-a lungul, astfel ca la capătul mai lat să rămână unite, apoi cele 3 fâşii lungi obţinute se împletesc ca un colac şi se fixează cu scobitori.
2 Se toacă ceapa, se înăbuşă în unt, se adaugă coaja de portocală şi mărarul, se stinge cu vin, apoi se adaugă supa şi se dă într-un clocot. Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 5 min. Jumătate din zeama astfel obţinută se toarnă într-o altă oală.
3 Se curăţă morcovii şi se taie rondele subţiri; se fierb în restul de zeamă cca 3 min., evitând să devină prea moi. În celălalt vas se dă zeama în clocot, se introduc fileurile de peşte împletite şi se lasă la foc mic, fără să mai clocotească, cca 5-6 min. Morcovii se aranjează pe farfurie, peştele se aşază deasupra şi se stropeşte cu puţină zeamă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*