Filé de cod à l’Orientale

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Pentru ziua de Florii, maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o rețetă savuroasă cu pește

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Pt. 4 porții: Se crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărează și se piperează. Se prăjesc pe ambele fețe, în 2 lingurițe ulei de susan. Peștele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puțin ulei. Se taie cubulețe (5 mm) 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1 bucățică de ghimbir cât o nucă. Se așază într-o cratiță cu 4 fire ceapă verde tăiată rondele, cuburile de ardei gras și de ghimbir, 2 lingurițe sos de soia, 2 lingurițe sos de chili, 1 lingură rondele de ceapă verde, 1 lingură coriandru verde tocat, sare și piper. Înainte de servire, se mai încing 4 linguri ulei de susan, până începe să fumege, și se toarnă peste amestecul de legume. Sosul fierbinte se toarnă peste pește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*