Filé de calcan sub crustă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g broccoli • 200 g morcovi • 200 g fasole verde
• 60 g unt • 4 filéuri de calcan • 4 linguri suc de lămâie
• sare, piper • 100 ml vin alb • 300 ml supă • 2 ouă
• 4 linguri iaurt • 2 cepe • 1 cățel de usturoi
• 1/2 legătură tarhon • 1/2 legătură pătrunjel
• 60 g parmezan • 2 linguri pesmet • 30 g fulgi de unt

Broccoli se spală, se curăță și se despart buchețelele. Se cu­ră­ță morcovii și se taie felii. Fasolea verde se taie bucățele.
Se spală peștele, se șterge cu hârtie și se stropește cu lă­mâ­ie; se lasă să se marineze 10 min. Se unge cu unt o formă ter­more­zistentă. Se așază înăun­tru filéu­ri­le de pește, se sărează și se piperează. Se stropește cu vin alb. Se încinge cuptorul la 180° C.
Se încălzește supa și se lasă să fiarbă legumele 5 min. Se lasă să se scurgă. Se ames­tecă ouă­le cu iaurt și se adaugă la le­gume; se sărează și se pipe­rează. Compoziția se așază în 4 forme mici termorezistente, care se coc la cuptor cca. 30 min.
Verdeața și ceapa se toacă. Se curăță și se pisează ustu­ro­iul. În 2 linguri de unt se că­lesc cea­pa, usturoiul și verdeața. Se adau­gă sare, piper, parmezan și pesmet. Se ung cu această com­po­ziție filé­urile de pește și se re­partizează deasupra 30 g fulgi de unt. Se coc la cuptor, alături de formele cu legume, cca. 20 min.
Filéurile de pește se servesc alături de garnitura de legu­me. Se așază alături sosul de verdeață și frunze de tarhon proaspăt.
Per porție: 390 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*