Ficăței de pui cu chutney de mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
Chutney:
• 4 mere • 150 ml vin alb sec
• 3–4 lingurițe zahăr tos • 1 praf de sare
Ficăței:
• 500 g ficăței de pui • 5 fire cimbru • 2 fire rozmarin
• 1 fir de salvie • piper asortat, pisat
• 40 ml ulei • sare • 1 lingură vin de Porto

Se spală merele, se decojesc și se taie sferturi. Se curăță de cotoare. Se taie pulpa în cuburi cu latura de 1 cm. Într-o tigaie grea de fontă se încălzește zahărul și se lasă să se caramelizeze (timp în care nu se amestecă). Se adaugă merele și se stinge cu vin. Se amestecă ușor și se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. (trebuie să se înmoaie, dar să-și păstreze forma). În final se adaugă 1 praf de sare. Se păs­trează la cald.
Se curăță ficățeii de pie­lițe, se spală și se șterg. Se toacă frunzulițele de la 3 fire de cimbru, acele de la un fir de rozmarin și 2 frunze de salvie; se amestecă împreună
cu piperul pisat. Se încing într-o tigaie uleiul și untul și se prăjesc ficățeii la foc iute cca 5 min. pe fiecare parte. Se pre­sară amestecul de piper și verdeață, se toarnă vinul și se înăbușă ficățeii cca 4 min. Se repartizează pe farfurii și se sărează. Se servește alături chutney-ul de mere și se stropește cu sosul din tigaie. Se ornează cu restul de verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*