Ficăței cu struguri

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București preparâ ficăței de pasăre în dulcele stil franțuzesc: cu struguri!

www.micaelvetie.ro

Ingr. pt. 4 porții
• 500 g ficăței de pasăre • 1 ceapă
•1 cățel usturoi • 10 boabe ienupăr
•1 legătură cimbru • 1 legătură pătrunjel
• 1 lingură ulei de măsline
•2 linguri sherry
• 200 g struguri
• sare, piper  • 4 felii toast

Se spală ficăţeii, se taie bucăţi şi se curăţă bine. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se zdrobesc boabele de ienupăr. Se toacă mărunt cimbrul şi pătrunjelul. Boabele de struguri se taie jumătăţi şi se scot sâmburii. Bucăţile de ficat se dau prin făină şi se prăjesc rapid pe toate părţile în ulei de măsline bine încins, pentru a se închide porii, apoi se mai prăjesc încă  2-3 min. la foc iute. Se adaugă în tigaie ceapa, usturoiul, boabele de ienupăr, cimbrul şi piperul, se amestecă şi se mai lasă 3 min. să se prăjească, apoi se stinge cu Sherry şi se adaugă boabele de struguri. Se asezonează cu sare şi se lasă un timp pe foc mic până când ficatul este gata. Se prăjeşte toastul şi se garniseşte cu ficăţeii, se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*