Ficat de rață cu pere fierte în vin alb

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la noul restaurant „18 Lounge” din capitală, vă invită să savurați o specia­litate ce merită să facă parte chiar din meniul de sărbători. Restaurantul „18 Lounge” este situat la etajul 18 al uneia dintre clădirile-turn din Piața Presei Libere.

Ingrediente pentru 1 porție
• 250 g ficat de rață
• 100 g pere
• 60 g miere
• 40 ml aceto balsamico
• 1 g șofran
• 100 ml vin alb
• sare, piper

Se toarnă vinul alb într-un vas și se încălzește. Se adaugă șofranul. Se taie perele în jumătăți și se lasă la fiert 5 min.Înainte de a le scoate din vinul alb, se crestează felii.
Se crestează ficatul pe diagonală ca să se pătrundă mai bine.  Se condimentează cu sare și piper. Se încinge o tigaie și se prăjește ficatul pe ambele părți. Nu este nevoie de ulei, pentru că ficatul este destul de gras.
Se prepară sosul. Se toarnă într-o tigaie aceto balsamico, apoi mierea. Se amestecă și se ia de pe foc.
Sosul se toarnă peste ficatul din tigaie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*