Ficat de rață brulé

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune pentru meniul de sărbătoare un ficat de rață preparat ân stil franțuzesc
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g ficat de raţă • 20 ml vin Porto alb
• 20 ml  vin Porto roşu
• 10 ml coniac
• 250 ml lapte • 100 g masă din ou întreg
• 8 g amestec de condimente pentru pateuri
• zahăr de trestie
• pastă de migdale

1 Toate ingredientele, la temperatura camerei, se mixează până se obţine o masă omogenă. Apoi se pasează prin sită şi se introduce în pahare. Se fierbe fără clocot la bain-marie la 80 ºC timp de cca 30 min.
2 Crema se presară cu zahăr brun, se flambează cu arzătorul. Paharul se fixează pe farfurie cu puţină pastă de migdale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*