Fasole bătută în stil exotic

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 40 min. Înmuiere: 8 ore.
• 200 g boabe de fasole • sare
• 80 ml ulei • 1 ardei iute mic
• 2-3 căței de usturoi
• 1-2 lingurițe curcuma • piper
• 4 linguri lapte de cocos
• 1 lingură frunze de coriandru tocate

Se așază boabele de fasole în apă rece și se lasă să se înmoaie peste noapte.
Se scurg a doua zi și se înăbușă în apă proaspătă, timp de cca 15-20 min. Se scurg și se lasă să se răcească.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se călește ardeiul iute curățat de semințe și tocat. Se adaugă apoi usturoiul tocat, se călesc puțin împreună și se iau de pe foc. Se lasă să se răcească amestecul.
Se adaugă amestecul de ardei peste fasole și se condimentează cu piper după gust.
Se adaugă laptele de cocos, sare și se pasează. Se înglobează coriandrul verde tocat.  Se adaugă eventual suc de limette.
Se servește pe felii de pâine prăjită, ca aperitiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*