Fantome cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 bucăți / Preparare: 1 oră
La frigider: 30 min.
• 1 blat mare de pandișpan
• 2 linguri gem de coacăze sau de caise
• 145 g unt moale • 2 linguri zahăr
• 4 linguri budincă de vanilie (preparată din plic)
• 200 g ciocolată albă • 30 g unt de cocos
• 2 linguri ciocolată neagră topită

Cu ajutorul unei forme rotunde se decupează 12 discuri de pandișpan (Ø 3 cm). Se fărâmițează restul de pandișpan și 5 linguri din firimiturile rezultate se amestecă împreună cu gemul.
Separat, se bate untul moale cu zahăr pudră; se înglobează treptat budinca, urmată de amestecul de gem. Se lasă crema să se întărească la frigider.
Apoi se șprițează spirale de cremă pe discurile de pandișpan și se lasă să se întărească la frigider timp de 30 min.
Între timp, se rupe bucăți ciocolata albă și se adaugă untul de cocos; se topesc împreună la bain-marie.
Se toarnă apoi peste crema de pe discurile de pandișpan; se lasă să se întărească glazura.
După aceea, se pictează ochii și gurile fantomelor cu ciocolată neagră topită. Se lasă apoi să se răcească.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*