Falafel

Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com
Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 30 bucăți
• 200 g năut • 2 felii de franzelă decojite
• 1 lingură rasă de făină • 1 ceapă • 2-3 căței de usturoi
• 4 linguri de ulei de măsline • 1 legătură de pătrunjel
• 1 linguriță rasă de boabe de coriandru măcinate
• 1 vârf de linguriță de chimen măcinat • 1/2 linguriță de piper
• 1/2 linguriță de boia dulce • sare, piper • praf de chili după gust
• 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu •1 lingură de semințe de susan

1 Se lasă năutul să se înmoaie peste noapte (cel puțin 4 ore), apoi se scurge și se toacă la mixer. Se adaugă făină, pâinea mărunțită, ceapa, usturoiul și pătrunjel tocate. Se adaugă restul condimentelor și se mixează până se obține o pastă. Se dă la frigider 1 oră.
2 Se modelează cu mâinile umede bile mici din compoziție. Se încinge bine uleiul într-o tigaie adâncă, se reduce focul și se prăjesc chifteluțele în baie de ulei. Se prăjesc până se rumenesc la suprafață (cca 5 min.).

Cca 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*