Enchiladas cu spanac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 2 linguri ulei • 3 căței de usturoi
• 1 ardei iute • 1 lin­gu­riță cumin
• 500 g spanac con­gelat tocat
• 200 g brânză cedar
• 200 ml smân­tână fermentată
• 8 tortillas
• 200 ml smântână dulce
• sare, piper

Ceapa se toacă și se călește într-o tigaie, în ulei. După cca 4 min., se adaugă usturoiul, ardeiul iute tocat, cuminul și spanacul. Se sărează și se lasă să se înăbușe cca 5 min. Se adaugă la final jumătate din cantitatea de cedar și de smântână fermentată.
Se umplu tortillas cu spanac, se rulează și se așază unele lângă altele într-o formă de sufleu.
Se amestecă sortimentele de smântână rămase și se toarnă peste tortillas; se să­­rea­ză, se piperează și se coc în cuptorul preîncălzit la cca 180 ºC timp de cca  20 min.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*