Eclairs de Paris

Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com

Ingrediente pt. 8 bucăți
• 150 g amidon • 2 plicuri zahăr vanilinat • 100 g unt • 7 ouă • 100 ml apă • 600 ml lapte • 1 praf de sare • 80 g zahăr pudră
• 1/2 linguriță esență de rom

Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se prepară aluatul pentru gogoșele: într-o crăticioară se pune la fiert apa cu 100 ml lapte, unt, 20 g zahăr și sare. După ce dă în clocot, se ia de pe foc și se adaugă 120 g amidon, amestecând fără încetare cu lingura de lemn. Se amestecă până ce aluatul arată ca o bilă elastică. Se încălzește din nou puțin la foc moale, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcorească. Se adaugă pe rând 4 ouă, amestecând după fiecare. Cu ajutorul a 2 linguri se scot porții din acest aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc gogoșelele 10 min., fără să deschidem deloc în acest timp ușa cuptorului.
Se prepară crema: într-o crăticioară se amestecă restul de amidon cu zahărul rămas și 1 plic zahăr vanilinat; se încorporează ouăle rămase. Apoi se adaugă laptele rece, amestecând continuu. Se dă în clocot compoziția, la foc moale, amestecând continuu. Apoi se ia imediat de pe foc și se pune esența. Se taie gogoșelele și se umplu cu cremă. Se lasă să se răcească. Se glazurează eventual cu ciocolată.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*