Dulceață de tomate

Credit foro: Wiktory/2012/shutterstock.com
Credit foro: Wiktory/2012/shutterstock.com

Pt. 2 borcane:
Se opăresc în apă clocotită 2 kg roșii mici. Se trec prin jet de apă rece și se decojesc.
Se crestează pe lung 1 baton de vanilie și se scoate miezul cu vârful cuțitului.
Într-o cratiță mare se amestecă 1 kg zahăr cu 300 ml apă rece și se fierbe siropul; când zahărul s-a dizolvat complet se adaugă miezul și batonul de vanilie.
Apoi se adaugă roșiile, 200 ml suc de mere și sucul de la 1 lămâie. Se fierbe la foc iute cca 10 min., amestecând continuu.
Roșiile trebuie să devină transparente.
Se scoate batonul de vanilie și se toarnă dulceața în borcane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*