Dulceață de rubarbă

Credit foto: Heike Rau/2012/shutterstock.com
Credit foto: Heike Rau/2012/shutterstock.com

Pt. 8 borcane a cca 250 ml:
Se curăță 800 g rubarbă, se decojește
și se taie bucăți. Se spală cu apă fierbinte
2 portocale, se șterg și se rade coaja. Se decojesc portocalele și pulpa se scoate dintre pielițele albe. Se stoarce sucul din restul de pulpă. Într-o cratiță mare se amestecă rubarbă cu suc, felii și coajă de portocală și 125 ml vin alb. Se dă în clocot și se lasă apoi să fiarbă cca 5 min., până ce se înmoaie rubarba. Se adaugă 1 kg zahăr gelifiant, se amestecă și se lasă să mai clocotească 4 min. Se înglobează 5 linguri de lichior de portocale și se toarnă dulceața în borcane pregătite, se așază pe capac și se lasă să se răcească.

Preparare: cca 35 min.
Per lingură (cca 25 g): cca 50 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*