Dulceață de rubarbă cu căpșuni

Credit foto: Magdalena-Żurawska/Fotolia.com
Credit foto: Magdalena-Żurawska/Fotolia.com
Credit foto: Magdalena-Żurawska/Fotolia.com

Ingr. pt. 4 borcane a 450 ml
• 800 g căpșuni • 500 g rubar­bă
• 400 g zahăr gelifiant (3:1)
• 2 batoane de vanilie
• sucul de la 2 lămâi

Se curăță căpșunile și se taie cuburi. Se curăță rubarba și se spală; se taie cuburi.
Se amestecă într-o cratiță mare cu căpșunile și zahărul gelifiant.
Se crestează pe lung batoanele de vanilie, se scoate miezul și se adaugă toate la amestecul de fructe.
Se completează cu suc de lămâie, se acoperă cratița și se lasă să se pătrundă 2 ore.
Amestecul de fructe se dă în clocot la foc mijlociu și se lasă să fiarbă fără capac timp de cca 4 min.
Se îndepărtează păstăile de vanilie și se toarnă dulceața în borcane filetate, pregătite în prealabil, care se închid ermetic.
Preparare: 25 min.
La odihnă: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*