Dulceață de piersici și caise

Credit foto: matka_Wariatka/2012/shutterstock.com
Credit foto: matka_Wariatka/2012/shutterstock.com

Pt. 4 borcane a cca 250 ml:
Se decojesc 300 g piersici și 300 g caise; se scot sâmburii și pulpa se taie cuburi.
500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiță cu 500 g zahăr gelifiant 1 : 1, sucul și coaja de la o lămâie și se lasă să se odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorțișoară și compoziția se lasă să fiarbă în clocot 4 min. Se îndepărtează batonul de scorțișoară și se înglobează în dulceață 60 ml lichior de portocale; se toarnă dulceața în borcane filetate pregătite și se lasă să stea pe capac 10 min.

Preparare: cca 35 min. La odihnă: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*