Dulceață de nuci verzi

Credit foto: Laurentiu-Iordache/Fotolia.com
Credit foto: Laurentiu-Iordache/Fotolia.com
Credit foto: Laurentiu-Iordache/Fotolia.com

Ingrediente pt. 3 borcane de 150 g
• 1,1 kg nuci verzi
• 400 g zahăr
• 2 lămâi
• 300 ml apă

Se pun două perechi de mănuși de unică folosință, suprapuse.
Cu un cuțit cu lama subțire și scurtă, se curăță fiecare nucă în parte, sub jet de apă, îndepărtând pe cât posibil toată partea verde; nucile se pun imediat în apă. Apoi se lasă să se odihnească 3-4 ore, timp în care se schimbă apa de câteva ori.
În ultima apă se adaugă o lămâie tăiată felii, se acoperă vasul cu un capac și se lasă peste noapte.
A doua zi se scurge apa și se opăresc nucile de 3 ori timp de câte 3 min., schimbând apa de fiecare dată. Apoi se scurg.
Se prepară un sirop din zahăr și apă, se adaugă nucile și se lasă la fiert la foc mic.
După cca 20 min., se adaugă 1 lămâie tăiată felii.
Se fierbe până ce nucile se înmoaie, iar siropul de îngroașă.
Preparare: 75 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*