Dulceață de fructe roșii

Credit foto: ld1976/Fotolia.com
Credit foto: ld1976/Fotolia.com
Credit foto: ld1976/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 borcane de 250 ml
• 750 g fructe de pădure (frăguțe, zmeură, coacăze și afine)
• 250 g zahăr gelifiant (3:1)
• 3 linguri suc de lămâie

Se curăță fructele de pădure și se așază într-o cratiță mare, cu zahăr gelifiant și suc de lămâie.
Se dau în fiert, amestecând și se lasă să clocotească 4 min.
Se face proba: se pun pe o farfurioară rece 1–2 lingurițe de dulceață.
Dacă după 1 min. compo­ziția nu se întă­rește, mai trebuie lăsată să fiarbă cel puțin 1-2 min.
Se toarnă apoi în borcane clătite cu apă fierbinte, care trebuie umplute până la buză.
Se închid borcanele er­metic și se lasă să stea cu fundul în sus, pe capac, cca 10 min.
Se lasă să se răcească.

Preparare:  20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*