Dulceață de dovlecei

Credit foto: tashka2000/Fotolia.com
Credit foto: tashka2000/Fotolia.com
Credit foto: tashka2000/Fotolia.com

Ingr. pt. 4 borcane (250 g)
• 1 kg dovlecei curățați și tăiați cuburi
• 1 kg zahăr gelifiant 1:1
• sucul de la 1 lămâie
• 1 bucățică rădăcină de ghimbir de 3 cm (decojită și tăiată felii)

Toate ingredientele se pasează cu mixerul, împreună. Apoi compoziția se toarnă într-o cratiță și se încălzește la foc mijlociu, ca să se dizolve zahărul. Se amestecă din când în când.
După ce s-a dizolvat zahărul, se mărește focul și se lasă să dea în clocot, apoi să fiarbă cca 8 min, conform indicațiilor de pe ambalajul zahărului. Se toarnă în borcane sterilizate și se închid ermetic.
Preparare:  55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*