Dulceață de cireșe și vișine

Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com

Ingrediente pt. 10 borcane
• 1,8 kg cireșe (de preferință negre)
• 500 g vișine • 1,2 kg zahăr
• 2 mere • 2 linguri suc de lămâie
• 100 ml Grand Marnier (coniac cu aromă de portocale amare)

Se scot sâmburii de la cireșe și vișine. Se decojesc merele și se curăță de cotoare – se păstrează însă sâmburii, care se pun într-un săculeț de tifon.
Într-o cratiță mare, se amestecă cireșele, vișinele, zahărul, merele rase. Se dau la frigider până a doua zi, ca să lase zeamă.
A doua zi se adaugă suc de lămâie, se introduce săculețul cu sâmburi de mere (conțin pectină, care leagă dulceața) și se pune totul la fiert. Se ia din când în când spuma formată la suprafață. După ce dă în clocot  dulceața, se reduce focul și se fierbe până se îngroașă. Apoi se adaugă Grand Marnier și se lasă să mai fiarbă 5 min.
Se toarnă imediat dulceața
în borcane sterilizate, iar acestea se închid. Se lasă să stea pe capac 5 min., apoi se întorc.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*