Drob de miel în aluat

Credit foto: Cio18/Fotolia.com
Credit foto: Cio18/Fotolia.com
Credit foto: Cio18/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
Aluat (1 cană = 250 ml):
• 1 cană sifon călduț 
• 1 lingură oțet • 1 linguriță sare • 1/2 cană ulei • 300 g făină 
• 100 g margarină
Umplutură:
• 750 g organe de miel (inimă, ficat, plămâni) • 2 ouă • 1 felie pâine • 100 ml lapte • 1 lingură smântână • 2 legături mărar
• 2 legături pătrunjel 
• 2 legături ceapă verde

Se prepară aluatul: se to­peș­te margarina și se amestecă împreună cu 2 linguri de făină; se obține o ciulama. Se frământă aluatul din restul de ingrediente. Se împarte în două, se întinde câte o foaie care se unge cu ciulama; se rulează ambele foi, se împletesc și se întinde din nou o foaie, care se unge cu ciulama. Se repetă pro­cedeul de câteva ori, apoi se dă aluatul la frigider cel puțin 12 ore.
Se fierb măruntaiele de miel în apă, se ia spuma și organele se lasă să se răcească. Se toacă și se amestecă împreună cu ouă, pâine înmuiată în lapte și stoarsă, smântână, verdeață to­cată, sare și piper.
Se încinge cuptorul la 
180 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se taie cerculețe; se așază umplutură și se pliază fiecare sub formă de semilună. Se coc la cuptor cca 30 min. Pateurile se pot servi calde sau reci, cu piure de spanac sau salată verde.
Preparare: 1 oră 30 min.  
La frigider: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*