Drob cu ou

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•4 morcovi
•1 linguriță unt
•1 linguriță zahăr
•1 chiflă veche de-o zi
•1 legătură ceapă verde
•1 legătură usturoi verde
•2 legături pătrunjel verde
•800 g organe de miel (ficat, plămâni, splină)
•2 ouă crude
•2 ouă fierte
•amestec de condimente pentru miel

Preparare
1. Se curăță morcovii și se fierb în 500 ml de apă cu unt și zahăr cca 15 min.
Se scot și se lasă să se scurgă. Se fierb sepa­rat orga­nele de miel în apă cu sare și se ia temeinic spu­ma. Se scot apoi organele din apa în care au fiert, se lasă să se răcească și se dau prin mașina de tocat.
2. Se înmoaie chifla în apă căl­­duță și se stoarce. Se amestecă împreună cu 2 linguri de pătrun­je­l tocat, organele tocate, 1 ou, ceapă și usturoi tocate, precum și condimentele pentru miel. Se încinge cuptorul la 180 °C.
3. Se unge o formă de cozo­nac. Se așază jumătate din com­po­­ziția de drob, apoi ouăle fierte de­cojite și morcovii. Se acoperă cu restul de compoziție de drob, se un­­ge cu ou bătut și se coace 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*