Drob cu ardei

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 porții
• 3 ardei capia roșii
•250 g cremă de brânză
de vaci cu verdeață
• 10 linguri pesmet
• 2 linguri smântână
• 1 kg organe de miel
• 2 ouă
• sare, piper
• 2 pachete amestec de verdețuri congelate
Preparare
1 Se dau într-un clocot organele de miel, se scurg și se dau prin mașina de tocat. Se curăță ardeii capia de cotoa­re și semințe și se umplu cu cre­mă de brânză. Se dau la frigider. Se amestecă 5 linguri de pesmet cu smântână și se frământă apoi cu amestec de organe și ouă; se sărează și se piperează.
2  Se încinge cuptorul la 160 ºC. Se amestecă verdeața cu 5 linguri pesmet; se repartizează pe o bucată de hârtie de copt (cca 35 x 40 cm), lăsându-se de jur-împrejur
o margine de cca 5 cm liberă. Pe plan­șetă se repartizează amestecul de organe în strat de cca 1 cm; se așază în mijloc ardeii umpluți. Se rulează carnea, apoi se tăvălește prin amestecul de verdeață de pe hârtia de copt. Se împachetează apoi în hârtia de copt și capetele se răsucesc ca la bomboane. Se leagă apoi cu ață.
3 Se așază rulada pe o tavă și se coace la cuptor cca 70 min. Se scoate, se taie felii și se servește cu busuioc proaspăt și piureu de cartofi cu roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*