Dovleci de brânză

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB6 porții / Preparare: 60 min.
• 100 g ricotta
• 125 g făină
• 100 g unt
• 60 g parmezan • sare • 8 boabe de fistic • 1 gălbenuș
• 1 lingură lapte • 2 ardei grași roșii
• 1 ceapă • 1 cățel usturoi
• 1 ardei iute • 2 linguri ulei
• 2 linguri smân­tână • piper

Se frământă un aluat din ri­cotta, făină, unt, parmezan și sare; se înfă­șoară în folie și se dă la rece 30 min.
Se călesc în ulei, 10 min., ar­­­­deiul, cea­­pa și usturo­iul toca­te. Se pasează cu smântâ­nă, sare și piper.
Se fac bile de aluat, se pre­sea­ză și în mijlocul fie­căreia se așază un bob de fis­tic. Se ung cu gălbenuș bătut cu lapte și se coc 20-30 min. la 200 ºC,  într-o tavă cu hâr­tie.
Se ser­vesc cu cremă de ardei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*