Dovlecei umpluți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 55 min.
• 1 ardei iute
• 2 cepe verzi
• 2 mere
• 300 g carne tocată de vițel
• 4 dovlecei
• 200 g ciuperci Champignon
• 1 lingură ulei
• 2 fire busuioc proaspăt
• 2 linguri pesmet
• sare, piper

Se curăță ardeiul iute de cotoare, semințe și pielițele albe. Pulpa se toacă.
Se toacă și ceapa și se rad merele. Se amestecă toate în compoziția de carne, se sărează și se piperează.
Se spală dovleceii, se taie în două și se golesc de miez cu o lingură. Pulpa scoasă se toacă. Se taie felii ciupercile și se prăjesc în ulei, cu pulpa de dovlecei; se înglobează apoi în compoziția de carne.
Se umplu apoi dovleceii și se așază într-o formă de sufleu unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Se amestecă pesmetul cu busuioc proaspăt tocat și se pre­sară deasupra.
Se încinge cuptorul la 190 ºC și se coc dovleceii timp de cca 30 min. Se servesc cu garnitură de cartofi natur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*