Dovlecei umpluți la pachet

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 dovlecei (300 g fiecare)
• 3 cepe verzi
• 125 g șuncă uscată
• 2 ouă • piper pisat, sare
• 200 g cașcaval Edam
• 1 cățel de usturoi
• 1 linguriță ierburi
de Provence

Se spală dovleceii și se taie în două pe lung; se scoate pulpa, ca să rămână jumătățile ca niște bărcuțe. Se toacă ceapa verde. Șunca se taie cuburi. Se amestecă ouăle cu piper și un praf de sare. Se rade cașcavalul și se amestecă împreună cu ouă, șuncă și ceapă. Se condimentează cu usturoi pisat și mirodenii.
Se umplu jumătățile de dovlecei și se împachetează fiecare în hârtie de copt. Se fixează bine, ca să nu scape abur din pachet. Se fixează capetele cu cârlige de lemn. Se coc cca 17 min. în cuptorul încins la 190 ºC.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*