Dovleac umplut cu carne tocată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 felii / Preparare: 60 min.
• 4 dovleci mici (cca 12 cm diametru)
• 40 g orez cu bob lung • 2 felii pâine toast
• 100 ml vin alb sec • 3 cepe verzi
• 2 fire țelină • 2 căței de usturoi • 3 cm  ghimbir
• 1 legătură pătrunjel • 2 ouă
• sare • 400 g carne tocată de vită
• 100 g merișoare uscate • piper

Se taie căpăcelele de la dovleci și se golesc de semințe. Se fierbe orezul  în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se taie cuburi pâinea toast și se înmoaie în vin. Se curăță ceapa, țelina și ustu­roiul și se taie felii. Se decojește ghimbirul și se toacă, împreună cu pătrunjelul. Se bat ouăle cu un praf de sare.
Într-un castron, se amestecă legumele cu carnea tocată și se adaugă pâinea stoarsă; se amestecă. Se adaugă orezul fiert și merișoarele, sare și piper.
Dovlecii goliți se umplu cu compoziția pregătită și se așază deasupra capacul.   Se dau la cuptor și se toarnă deasupra puțină apă. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc cca 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*