Doradă în pergament

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•8 fileuri doradă cu piele (cca 100 g fiecare)
•1 cățel de usturoi
•8 linguri vin alb
•300 ml lapte de cocos
•3 linguri sos de soia
• sucul de la 1 limettă
• 1 fir de ceapă verde tăiată rondele
•1 legătură pătrunjel tocat
•1 legătură coriandru tocat
•1 ardei iute roșu (se scot sâmburii)
• 1/2 ardei gras roșu tăiat cubulețe
• 1/2 ardei gras galben tăiat cubulețe
• sare, piper

Preparare
1. Se spală și se șterge peștele. Se toacă usturoiul și se amestecă împreună cu restul de ingrediente, obținân­du‑se o marinată. Se lasă peș­tele înăuntru, acoperit, la frigider, timp de câteva ore. Între timp, se întoarce de pe o parte pe alta.
2. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se scot fileurile din marinată și li se crestează pielea în două-trei locuri.
3. Se suprapun câte 2 fileuri de pește, pe partea de carne albă – partea cu pielea spre exterior – și se așază pe un strat dublu de hârtie pergament. Se stropesc cu marinată.
4. Pachetul de pergament se sigilează bine și se coc filéurile în cuptorul pregătit timp de cca 30 min.
5. Se scot apoi peștii din cuptor și pachetele se așază, deschise, pe farfurii. Se ornează cu felii de limette și se servesc cu garnitură de orez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*