Dorada cu sfeclă roșie și sos de vin alb

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu, bucătar-șef la res­ta­urantul Maxim din centrul Bucureștiului a preparat o delicatesă irezistibilă, pentru cei mai exigenți gurmanzi

Ingrediente pentru 1 porție
• 1 filé dorada • 200 g sfeclă roșie • 30 g ruccola
• 50 g fenel • 30 g ceapă
• 10 g usturoi
• 50 ml vin alb
• 50 ml smântână dulce
• 50 ml ulei de măsline
• zeama de la 1/2 lămâie
• 1 crenguță rozmarin
• sare, piper
• 2 baby carrots pentru decor

1Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie anti-aderentă. Se călesc ceapa și usturoiul
tocate mărunt. Se stinge cu vinul alb. Se adaugă crenguța de rozmarin și se înglobează smântâna lichidă.
2 Se condimentează dorada cu sare și piper. Se prăjește în altă tigaie, în ulei de măsline, mai întâi cu partea cu pielea în jos. Se întorc feliile de pește și se prăjesc și pe cealaltă parte.
3Se rade fenelul fâșii. Sfecla fiartă și tăiată cubulețe se călește în altă tigaie, în ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă zeama de lămâie și ruccola.
4Se călește fenelul și se stinge cu sosul de vin. Se adaugă baby carrots fierți anterior. Se montează pe farfurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*