Doradă cu legume

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 35 min. Coacere: 30 min.
• 3 dorade • sare, piper • sucul de la 2 limette
• felii de ghimbir proaspăt
• 3 linguri ulei de măsline
• 2 lămâi • 2 dovlecei mari
• 2 ardei grași roșii mari
• 2 ciuperci Champignon Jumbo • 200 g măsline negre • 1 kg roșii cherry • 1 lingură busuioc tocat
Se curăță 3 dorade (500 g fiecare); se sărează și se piperează pe dinăuntru și pe dinafară. Se așază într-o tavă adâncă unsă cu ulei de măsline și se stropesc din belșug cu suc de limette, pe dinăuntru și pe dinafară. Se așază în burta și urechile peștilor felii de ghimbir proaspăt; deasupra se așază felii de lămâie. Se lasă să se marineze.
Între timp se curăță și se taie cuburi 2 dovlecei mari, 2 ardei grași roșii mari, 2 ciuperci Champignon Jumbo, măslinele negre și roșiile cherry. Se amestecă și se așază în tavă, de jur-împrejurul peștelui, în straturi succesive; după așezarea fiecărui strat se presară sare, piper și busuioc tocat. Se coace totul timp de cca 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*