Doradă cu fenicul

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, maestru internațional bucătar și patronul restaurantelor Mica Elveție ne propune o mâncare prietenoasă pentru zilele de dezlegare la pește!

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g file de doradă • sare
• amestec de piper cu coajă rasă de lămâie • 1 roşie
• 2 bulbi de fenicul • 3 linguri de ulei de măsline • 5 linguri vin alb
• suc de lămâie • 2 fire de busuioc • 1 lingură unt rece

1 Se spală peştele cu apă rece, se usucă cu hârtie absorbantă şi se taie în medalioane. Se con­dimentează pe ambele părţi cu sare şi amestec de piper cu coajă de lămâie. Se taie capacul de la roşie, se opă­rește, apoi se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie fâşii.
2 Se taie bulbii de fenicul în do­uă, se îndepărtează cotorul, a­poi se taie în segmente. Se încing 2 linguri de ulei în tigaie, se sotează feniculul 3 min. pe toate părţile, se adaugă 2 lin­guri de apă şi se înăbuşă aco­perit 5 min., până devine moale.
3 Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei; se prăjește peştele 2-3 min. Se adaugă vinul, se acoperă şi se lasă la foc mic până se termină şi legumele. În tigaia cu fenicul se adaugă roşiile, sare şi piper şi se mai lasă pe foc, neacoperit, 2 min.  Se toacă frunzele de busuioc şi se adaugă, cu untul, peste peşte. Peştele în sos şi feniculul fiert se așază pe farfurii calde și se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*