Desert raw-vegan cu mere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

4 porții / Preparare: 2 ore
Blat: • 1 1/2 cană fulgi de cocos • coaja rasă de la o limettă
• 1/2 linguriță scorțișoară • 10 curmale hidratate • 1 lingură unt de cocos
• sucul de la 2 mere
Cremă: • 1 ceașcă cuburi de mere decojite • 1 lingură ghimbir proaspăt ras foarte fin • 1 ceașcă de caju • sucul de la 1 limettă • 1 1/2 lingură unt de cocos • 2 linguri rase miere raw
Caramel: • 1 lingură curcuma • 1 linguriță miere • suc de mere

Se prepară blatul: curmalele se golesc de sâmburi, se taie grosier și se acoperă cu apă plată; se lasă 2 ore la hidratat. Se obține sucul de mere la storcător.
Toate ingredientele pentru blat se pun într-un robot și se mixează bine până se obține o pastă vâscoasă modelabilă, care nu mai necesită îndulcire, datorită curmalelor.
Pe o hârtie de copt se întinde pasta și se acoperă cu altă bucată de hârtie care să împiedice lipirea acesteia de sucitor.
Se întinde astfel o foaie de 1/2 cm grosime și se decupează în forma dorită. Sau se montează mai simplu folosind o formă cu perete detașabil; peretele se îndepărtează după ce compoziția a stat la frigider suficient timp cât să se întărească.
Se prepară crema: nucile de caju se țin la hidratat în apă plată 8 ore (sau de seara până dimineața). Într-un blender cu turație puternică se pun nucile caju la mixat până se obține o pastă satinată. Se înglobează pe rând restul ingredientelor continuând cu merele. Se montează peste blat, iar deasupra se așază feliuțe de mere.
Se prepară sosul de caramel: se amestecă energic praful de curcuma cu 1 linguriță miere. Se diluează cu suc de mere sau apa plată și se toarnă peste prăjitură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*