Desert montan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
Blat: • 8 ouă • 280 g zahăr fin
• 1 linguriţă esenţă de vanilie
• 6 linguri ulei • 300 g făină
• 2 linguri cacao
Cremă: • 250 ml lapte
• 2 linguri făină • 220 g unt
• 80 g zahăr • 1 conservă compot de mandarine
• 1 conservă compot de căpşuni • ciocolată amăruie

Se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se adaugă esenţă de vanilie, ulei şi făină. Se înglobează albuşurile bătute separat. Se împarte aluatul în două, iar în jumătate de cantitate
se înglobează cacao.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pe jumătate de suprafaţă se aşază aluatul alb, pe cealaltă aluatul brun. Se încinge cuptorul la 200 °C şi se coc blaturile cca 8 min. Între timp, se amestecă făina cu puţin lapte, apoi se înglobează tot laptele, se toarnă într-o oală şi se dă în clocot. Se bate untul cu zahăr şi se înglobează treptat fiertura de lapte. Se împarte crema în două. Într-o jumătate se înglobează căpşunile tocate, în cealaltă mandarinele.
Cele două blaturi se taie fiecare în câte 2 dreptunghiuri, rezultând astfel 4 fâşii. Fâşiile albe se însiropează cu sucul de la compotul de căpşuni, se ung cu cremă de căpşuni şi una dintre ele se acoperă cu o fâşie brună. Aceasta se însiropează cu suc de mandarine şi se unge cu cremă de mandarine. Se continuă cu un strat de blat alb şi cremă roz şi unul de blat negru şi cremă de mandarine. Se dă la frigider.
Se taie bucăţi, pe diagonală, iar acestea se asamblează în formă de acoperiş, cu cremă. Se glazurează cu ciocolată topită.
Prep.: 50 min. La frigider: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*