Desert cu fructe de pădure

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 porții
• 3 foi gelatină albă • 300 g iaurt • 100 ml frișcă • 2 albușuri • 80 g zahăr
• 500 ml suc de struguri albi  • scorțișoară • cuișoare
• 1 capsulă cardamom • 2 linguri amidon
• 450 g fructe de pădure congelate
• 150 g turtă dulce

Se înmoaie gelatina în apă re­ce 5 min. Se dizolvă la foc moale într-o crăticioară. Se adau­gă mai întâi 2 linguri de iaurt și apoi această compoziție se înglo­bează în restul de iaurt. Se înglo­bează frișca bătută. Compoziția se dă la frigider până începe să se întărească.
Albușul se bate cu 1/2 din can­titatea de zahăr și se înglobează cu telul în compoziția de iaurt.
Se pun la fiert 300 ml suc, împreună cu restul de zahăr și mirodeniile, așezate în prealabil într-un săculeț de pânză; se lasă să stea 10 min. la foc moale și se îndepărtează mirodeniile. Se di­zol­vă amidonul în 3 linguri de suc de struguri și se înglobează în su­cul cald; se dă în fiert. Se a­daugă fruc­tele, se dă în clo­cot și se ia de pe foc; se lasă să se răco­rească.
Se taie felii turtele dulci. În 6 cupe de desert se așază stra­turi de turtă dulce, cremă de iaurt și fructe. Fiecare strat de turtă se stropește cu puțin suc de struguri. Se dau cupele la frigider 3 ore.  Se servesc ornate cu coacăze tăvălite prin zahăr.

Per porție: 340 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*