Cuscus cu tofu

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare:30 min.
• 400 g tofu marinat • 120 g cușcuș integral
• sare, piper • 3 linguriță amestec de condimente pentru legume
• 2 linguri ulei • 400 g broccoli
• 120 g ceapă verde • 100 g roșii decojite
• 200 g dovlecei • 1 cățel de usturoi
• 2 linguri sos de soia

Tofu se taie cuburi sau fâșii. Într-un castron se amestecă cușcușul cu sare și 1 linguriță supă de legume. Se toarnă 380 ml apă fier­binte și se amestecă bine. Se repartizează deasupra bucățelele de tofu și se lasă să stea sub capac timp de cca 8 min., ca să se înmoaie.
Se încinge uleiul și se călesc buchețelele de broccoli și bucățelele de dovlecei și ceapă. Se presară restul de condimente și se toarnă puțină apă. Se înăbușă la foc moale cca 10 min. Se adaugă cuburi de roșii (decojite și curățate de semințe) și se mai fierbe cca 5-6 min.
Se pasează legumele și se adaugă usturoi pisat, piper și sos de soia, după gust. Se repartizează sosul de legume în boluri și se pune deasupra tofu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*