Curry de spanac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Curry de spanac
4 porții / Preparare: 35 min. La foc: 20 min.
• 500 g spanac • sare • 800 g cartofi • 2 cepe • 1 ardei iute
• 2 lin­guri ulei • 400 g carne tocată • 1 linguriță ghimbir ras
• 1 lin­guriță coriandru măcinat • 1/2 linguriță curry
• 500 ml supă de carne • 200 g iaurt • sare, piper

Se opărește spanacul în apă clocotită cu sare cca 5 min. Se trece prin jet de apă rece, se stoarce și se toacă. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi. Ceapa se taie felii. Ardeiul iute se toacă. Se încinge uleiul și se prăjește carnea tocată până se fărâmi­țează. Se adaugă ceapă, ardei iute, ghimbir, coriandru și curry; se prăjesc împre­ună. Se toarnă supa și se adaugă cuburile de cartofi. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. amestecând din când în când. Se adaugă spanac și iaurt, apoi sare și piper după gust.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*