Curry de morcovi cu orez oriental

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Curry:
• 600 g morcovi • 2 linguri ulei • 1 ceapă
• sare • 300 ml supă de legume • 1 linguriță făină
• 50 ml smântână • 3 lingurițe curry • 1 cuișor • 50 g iaurt
• 2 fire coriandru
Orez oriental
• 200 g orez cu bob lung
• 2–3 lingurițe stafide
Se prepară orezul: se pre­gătește câte o ceașcă și jumătate de apă pentru fiecare ceașcă de orez. Se pune  orezul la fiert în cantitatea corespunzătoare de apă. Se adaugă sare și se dă în clocot. Apoi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 20 min. Se clătesc stafidele și se adaugă la orezul fierbinte; se amestecă bine.
Se prepară morcovii: se curăță și se taie felii subțiri. Se toacă ceapa și se călește într-o tigaie adâncă, în 1 lingură ulei. Se adaugă morcovii și se că­lesc; se sărează și se adaugâ supa. Se acoperă vasul cu un capac și se fierbe 15 min.   Se scurg morcovii și se păstrează zeama; se pune deoparte.
În tigaie se încinge restul de ulei; se călește făina. Se stinge cu supă și smântână. Se adaugă curry și cuișoare; se bate sosul cu telul și se lasă să se înăbușe cca 15 min. la foc moale. Se ia apoi de pe plită și se scoate cuișorul. Se înglobează iaurtul în sos, apoi se adaugă morcovii și se încălzesc puțin împreună. Se ornează cu frunze de coriandru și se servește cu orez.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*