Curry cu năut

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 2 ore
• 300 g orez basmati • 1 lingură unt topit
• 1 lingură curry verde • 1 praf chimen negru măcinat
• 1 linguriță sare • 2 morcovi • ½ lingură ulei
• 2 căței de usturoi tocați • 150 g frunze de fetică
• 1-2 lingurițe suc de lămâie • 2 conserve boabe de năut
• 40 ml iaurt cremos natural

Se clătește bine orezul, până ce iese apa limpede; apoi se lasă să se scurgă.
Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă curry și chimen negru; se amestecă și se adaugă orezul. Se prăjește, amestecând, 1-2 min. Când amestecul începe să emane un miros plăcut, se toarnă 3 căni cu apă și se sărează. Se lasă să dea în clocot. Se reduce apoi focul și se lasă să se înăbușe cca 12 min. Se ia apoi vasul de pe plită și se lasă să se pătrundă cca 2 min. Apoi se ames­tecă folosind o furculiță.
Se decojesc morcovii și se spală, apoi se folosește lama de decojit pentru a-i tăia fâșii subțiri și lungi.  Se încinge uleiul în tigaie și se prăjește usturoiul. Se adaugâ fâșiile de morcovi și se prăjesc împreună. Apoi se adaugă 1-2 linguri apă și frunzele de salată; se sărează și se amestecă. Se ia vasul de pe plită și se stropește amestecul cu suc de lămâie.
Se scurg conservele de năut și se amestecă împreună cu iaurtul și orezul fierbinte. Se repartizează pe farfurii sau în boluri și se servește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*