Curcan Marilyn Monroe

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe a gătit un minunat curcan umplut, după o rețetă pe care Marilyn Monroe și-a notat-o pe un carnet al unei societăți de asigurări

Ingrediente
• 1 pâine neagră cu secară (300 g) • 230 g ficat și inimi de curcan
sau pui • o ceapă mare • 230 g carne de vită • 1 lingură ulei pentru gătit • 4 tulpini de țelină
• 2 căni de pătrunjel creț tocat

• 2 ouă fierte tari și tăiate mărunt
• 1,5 căni stafide • 1/2 cană supă de pui • 1 cană parmezan ras
• 1,25 căni nuci, muguri de pin sau alune prăjite și tocate sau
o combinație • 2 lingurițe rozmarin uscat și tocat • 2 lingurițe oregano uscat
și tocat • 2 lingurițe cimbru uscat și tocat • 3 frunze de dafin
• 1 linguriță condimente pentru curcan fără sare (sau 1 linguriță salvie, 1 linguriță maghiran,
1/2 linguriță ghimbir măcinat, 1/2 linguriță nucșoară măcinată – toate uscate)
• 1 linguriță sare grunjoasă și pentru condimentat suplimentar
• 1 linguriță piper

1 Se pregătesc ingredientele necesare. Se taie pâinea cuburi. Aces­tea se pun într-un caston și se toarnă jumătate de cană de supă.
2 Se toacă carnea. Se fierb ficatul sau inimile 8 min. în apă cu sare,  se toacă până când nicio bucată nu este mai mare decât un bob de cafea.
3 Într-o tigaie destul de mare se încinge uleiul și se prăjește carnea de vită, amestecând ocazional și sfărâ­mând-o până când nicio buca­tă nu este mai mare decât un fistic.
Se toacă tulpinile de țelină, apoi se toacă ceapa și pătrunjelul.  Se adaugă în blender parmezanul, nucile și ouăle și se toacă. Câteva nuci se păstrează întregi.
4 În cel mai mare castron pe care îl aveți, se amestecă pâinea, ficatul, carnea tocată, țelina, ceapa, pă­trun­jelul, ouăle. Se adaugă și nucile întregi. Se amestecă roz­marinul, oregano, cimbrul, frunzele de dafin, condimentele pentru curcan, sarea și piperul într-un castron și se repartizează peste umplutură. Aceasta se amestecă din nou. Se gustă și se mai potrivește de sare. Se acoperă cu folie transparentă și se ține la frigider până se umple curcanul. Înainte de umplere se introduce o bilă din staniol, pentru a împiedica
scurgerea umpluturii. Se introduc frunzele de dafin și se umple curcanul.
5 Se leagă copanele cu o sfoară. Se dă la cuptor într-o tavă termorezistentă, până când acesta se rumenește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*