Curcan cu rodii

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 8 porții
•1 curcan (cca 3 kg) •2 portocale
•1 lămâie •100 g bacon
•1/2 legătură verdețuri asortate •sare, piper
•2 linguri ulei de măsline
• 4 felii pastramă împănată afumată
•500 ml vin alb •6 căței de usturoi
• 2 linguri unt • 4 rodii

Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se taie felii citricele. Se taie cuburi baconul. Curcanul se umple cu 1/2 din cantitatea de verdeață, citrice și bacon, iar deschiderea se coase cu ață. Se freacă pasărea cu sare și piper, se unge cu ulei și se așază deasupra felii de pastramă; se așază într-o tavă. Se adaugă res­tul de verdeață și se coace carnea la cuptor 30 min. Se stropește din când în când cu vin din tavă. Se toacă usturoiul și se adaugă la verdeață. Se așază deasupra păsării fulgi de unt și se mai coace 90 min. Se stropește din când în când cu sos din tavă. Se stoarce sucul de rodii și se toarnă peste carne; se mai coace 60 min.
Per porție: 1170 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*