Curcan cu mango și mole poblano

CRedit foto: F. Provaznik
CRedit foto: F. Provaznik
CRedit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Sos
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 ceapă • 1 cățel de usturoi • 3 roșii
• 2 cuișoare pisate • scorțișoară • chili • 2 linguri ciocolată amăruie topită
Carne
• 400 g piept de curcan • 2 linguri ulei • sare • 1 linguriță coriandru • 150 ml supă de pasăre • 1 mango

Se încinge uleiul și se călesc ceapa tocată și usturoiul tăiat felii. Se decojesc roșiile, se toacă și se adaugă în vas, împreună cu scorțișoara, cuișoarele și chili; se lasă să fiarbă cca 30 min. Apoi se strecoară sosul printr-un sită și se înglobează ciocolata. Se păstrează la cald.
Într-o tigaie se prăjesc cuburile de carne de curcan, se să­rează, se adaugă coriandru și supă și se lasă să fiarbă până se înmoaie carnea.
Se decojește fructul de mango și se frige într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se servesc cu carne și sos de ciocolată.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*