Cupolă albă de căpșuni

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
• 200 g pișcoturi • 100 g ciocolată amăruie • 20 g unt • 8 foi gelatină
• 800 g căpșuni • 500 ml iaurt
• 4 plicuri zahăr vanilinat • 2 linguri Cointreau • 1 lămâie
• 400 ml frișcă

Preparare
Pișcoturile se zdrobesc într-o pungă de plastic. Se înglo­bea­­­ză ciocolata topită în un­t și se așază într-o formă cu hârtie de copt. Se dă la rece 30 min.
Se amestecă iaur­tul cu za­hăr va­nilinat, Coin­treau, suc și coa­jă de lă­mâie. Se dizolvă gela­tina, se adau­gă 4 linguri de cremă și se înglo­bea­ză apoi în restul de cre­mă. Se dă la rece. Când începe să se lege, se în­glo­bează 300 g căpșu­ni mă­run­țite și frișca bă­­tută.
Cre­ma se așază într-un lighean-cu­­­polă tapetat cu folie și se încrus­­tează căpșu­nile. Blatul se des­prin­de din formă și se așază pe cremă. Se dă la rece 3 ore. Apoi tor­tul se răstoarnă pe un  pla­­tou și se ornează cu căp­șuni și cio­­colată rasă.
preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*