Cuiburi de bezea

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
•  3 albușuri • 1 linguriță suc de lămâie • 150 g zahăr
• 115 g migdale cu coajă • 100 ml smântână vegetală (de soia)
• 100 g ciocolată amăruie • smochine

1 Se încinge cuptorul la 110 °C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere și se topește ciocolata. Se amestecă și se lasă să se răcească crema. Se bat albușurile cu suc de lămâie, apoi se adaugă zahărul și se bate bezeaua. Se înglobează migdalele mărunt măcinate.
2 Se așază compoziția într-o pungă pentru ornat și se șprițează cuburi pe tavă. Se coace la cuptor cca 2 ore.
3 Se lasă să se răcească cuiburile de bezea, apoi se umplu cu cremă de ciocolată și se decorează cu felii de smochine.

Preparare: 50 min.
Coacere și răcire: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*