Cuburi cu nuci

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
• 16 pișcoturi • 3 linguri de topping de ciocolată
Primul strat:
• 450 g ricotta • 50 g zahăr pudră • 4 linguri de gelatină dizolvată
• 40 g nuci măcinate
Stratul al doilea:
• ½ plic praf de budincă de ciocolată cu preparare la rece
• 125 ml lapte rece • 3 linguri de zahăr • 250 ml frișcă
Ornat: • 120 g zahăr fin
• 22 jumătăți de nuci

Într-o oală cu fundul gros, se presară zahăr și se topește la foc mijlociu. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă și se repartizează nucile.
Când zahărul începe să se caramelizeze, se toarnă peste nuci și se lasă să se întărească.
Se tapetează cu hârtie de copt laturile și fundul unei tăvi. Se așază pișcoturile și se toarnă deasupra un strat uniform de topping.
Într-un castron se amestecă ricotta cu zahăr, se adaugă apoi gelatina dizolvată și nucile măcinate. Se mixează și se repartizează pe pișcoturi. Se dă la frigider cca 3 ore.
Se prepară budinca potrivit indicațiilor de pe ambalaj; se înglobează zahărul. Separat, se bate frișca și se încorporează treptat budinca.
Se șprițează deasupra desertului fâșii. Se taie cuburi și se decorează cu nuci caramelizate.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*