Cuburi cu căpșuni și brânză

Credit foto: Mara-Zemgaliete/Fotolia.com
Credit foto: Mara-Zemgaliete/Fotolia.com
Credit foto: Mara-Zemgaliete/Fotolia.com

Ingrediente pt. 10 bucăți
Blat
• 75 g făină integrală • 75 g făină albă • 100 g unt • 50 g zahăr brun • 1 gălbenuș
Umplutură
• 500 g brânză de vaci • 300 g iaurt • 100 g zahăr • 2 plicuri praf de budincă de vanilie • 4 ouă
• 50 g unt topit • 250 g căpșuni

1 Se frământă rapid un aluat din ingredientele menționate. Se modelează o bilă de aluat, se înfășoară în folie și se dă la frigider cca 30 min.
2 Se separă ouăle. Se bat găl­be­nu­șurile cu 50 g zahăr, brânză de vaci, unt și iaurt. Se înglobează praful de budincă, apoi albușurile bătute cu 50 g zahăr.
3 Se încinge cuptorul la 175 ºC. Pe planșeta tapetată cu făină, se întinde o foaie de aluat drept­­unghiulară (30 x 20 cm) și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se așază de jur împrejur un cadru și crema de brânză. Se coace cca 60 min. Se scoate și se lasă să se răcească.
4 Se curăță căpșunile și se taie felii. Se așază pe prăjitură și se glazurează eventual cu glazură de gelatină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*