Crostini cu ciabatta de casă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
La dospit: minimum 4 ore
• 200 g brânză proaspătă • 3 linguri ulei de dovleac
• 4 linguri semințe de dovleac • piper roz măcinat
• frunze de ruccola
Plămădeală: ½ linguriță drojdie uscată
• 3 linguri lapte călduț • 150 ml apă călduță
• 1 praf zahăr • 150 g făină
Aluat de ciabatta: • 350 g făină
• 1,5 linguriță sare • ½ linguriță drojdie uscată
• 1 lingură ulei de dovleac • 250 ml apă călduță

Ciabatta de casă: cu o zi înainte se prepară plămădeala: se amestecă drojdia uscată cu lapte, apă, zahăr și făină. Se acoperă cu un prosop textil și se lasă să crească (cel mai bine peste noapte).
A doua zi se amestecă într-un castron făina cu sare și drojdie; se adaugă plămădeala și se toarnă ulei de semințe de dovleac; se frământă aluatul adăugând apă călduță. Se acoperă cu un prosop textil și se lasă să crească la căldură cca 3 ore.  Se împarte apoi în două și se așază în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și pudrate cu făină. Se lasă să mai crească la căldură cca 20 min.
Se încinge cuptorul la 220 ºC și se așază pe fund un vas cu apă. Apoi se introduc tăvile și se coc pâinile. Sunt gata când au făcut crustă și sună a gol. Se lasă să se răcească, apoi se taie.
Feliile de ciabatta se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se stropesc cu 2 linguri de ulei și se coc în cuptorul încins la 180 ºC până devin crocante. Se ung cu brânză și se presară semințe de dovleac și piper; se ornează cu ruccola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*