Croissanți cu cașcaval și salsa

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

25 bucăți / Prep.: 40 min.
• 250 g aluat de foitaj • 50 g cașcaval
Salsa: • 200 g roșii pasate (conservă)
• 3 căței de usturoi • 1 ceapă • 1 ardei iute
• 3 linguri ulei • 1 fir rozmarin

Se curăță ardeiul iute de cotoare și semințe. Se taie mărunt usturoiul, ceapa și ardeiul iute; se prăjesc în ulei încins și se adaugă roșiile.
Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Apoi se adaugă rozmarin după gust. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de cca 3 mm.
Se decupează din ea triunghiuri; fiecare dintre ele se unge cu sosul rece și se presară cașcaval ras.
Se răsucesc triunghiurile sub formă de cornuri, începând de la latura mare până la vârf. Se așază unele lângă altele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc 18 min. în cuptorul încins la 180 ºC. Se scot când s-au rumenit și se servesc calde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*